27 april 2024
Home » Doetinchem » Finaledag van Achterhoek Cup eindigt in spannende wedstrijd tussen Grol 1 en DZC ’68 1

1458

DOETINCHEM – Op zaterdag 1 juli vond op sportpark Dichteren in Doeticncem de finaledag van de Achterhoek Cup plaats. S.v. Grol 1 en DZC ’68 1 streden om de felbegeerde titel. Voor de winnaar van de Achterhoek Cup lag er een bijzondere prijs in het verschiet: een wedstrijd tegen De Graafschap 1, een team dat uitkomt op een hoger niveau. Beide teams waren gebrand op de overwinning, wetende dat ze hiermee een kans zouden krijgen om zich te meten met professionele spelers.

Beide teams deden hun uiterste best om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. In de 4e minuut kreeg Luc Berentsen van Grol 1 een uitstekende kans, maar zijn schot belandde net naast het doel. DZC ’68 1 liet zich ook gelden met twee grote kansen in de 20e minuut, waarbij een schot de paal raakte en net naast ging.

Het spel bleef op en neer gaan, met DZC ’68 1 dat keer op keer gevaarlijk werd. In de 25e minuut raakte een schot van DZC ’68 1 opnieuw de paal, waardoor Grol 1 opgelucht adem kon halen. Luc Berentsen bleef een constante dreiging vormen voor het doel van DZC ’68 1, maar zijn schoten misten doel.

De tweede helft begon met een vrije trap van Max de Vries van Grol 1, die op spectaculaire wijze uit de kruising werd getikt door de doelman van DZC ’68 1. Luc Berentsen kreeg nogmaals een kans in de 61e minuut, maar zijn schot belandde recht in de handen van de keeper. Grol 1 bleef aandringen, maar de doelpunten bleven uit.

Ondanks het gebrek aan doelpunten van Grol 1 bleef het publiek op het puntje van hun stoel zitten en genoten ze van het intensieve spel. Beide teams verdienen lof voor hun inzet en sportiviteit tijdens deze boeiende finale. DZC ’68 1 wint de Achterhoekcup met 0-1 en zal op 11 juli spelen tegen de Graafschap 1. De wedstrijd begint om 19.00 uur op het terrein van DZC ’68 in Doetinchem.