29 april 2024
Home » Sport » Aaltense Dynamictennissers overheersen regiocompetitie

Aaltense Dynamictennissers overheersen regiocompetitie

175

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

In Oost-Gelderland zijn een zevental verenigingen actief in de regionale competitie dubbelspel Dynamictennis, waaraan het afgelopen seizoen 27 teams deelnamen. Vanaf september 2015 werden er elke maand voorrondes gespeeld en in de maanden maart en april werden de finales gespeeld in drie klassen, A-B- en C-klasse. In alle drie de klassen was het tot het laatst super spannend welke team er met de eer ging strijken. Tot verrassing van velen werden het maar liefst drie teams uit de gemeente Aalten.

In de A-klasse werden Eline Selman en Gert Eeltink van SSS-Irene uit Lintelo kampioen. In de B-Klasse werden Antje de Ruijter en Doortje Smeenk van DTA Aalten kampioen en in de C-klassen werden Ina Radstake en Arnold Arentsen van DTA Aalten kampioen. Alle drie de teams begonnen met een achterstand na de eerste finaleronde aan de tweede finaleronde. Alle drie speelden echter geweldige partijen in de tweede ronde. Drie forse bekers waren het resultaat en de wisselbeker van de gehele competitie namen Eline Selman en Gert Eeltink mee naar de prijzenkast van SSS-Irene. Zij mogen ook deelnemen aan de landelijke finale.

Mede door deze competitie en training worden de prestaties van een grote groep spelers steeds beter. Zo steeg Gert Eeltink van SSS-Irene naar de 8e plaats op de landelijke ranglijst en staan maar liefst negen spelers/speelsters van SSS-Irene Lintelo- Represta Dinxperlo en DTA Aalten in de top 100 van Nederland, terwijl ook jeugdleden van SSS-Irene goede klasseringen hebben gerealiseerd.

Dynamictennis is in de gemeente Aalten sterk groeiende, misschien wel door deze aansprekende resultaten. Ook in Bredevoort is een groep bij Prinses Margriet actief bezig met deze snelgroeiende sport. Het is ook sport die door jonge mensen en tot op hoge leeftijd beoefend kan worden of dat nu in competitieverband is of heerlijk recreatief een balletje slaan. Voor wie meer wil weten over deze sport kan de websites van de Aaltense verenigingen bezoeken: www.sss-irene.nl – www.ttv-atak.nl (DTA) – www.represta.nl en www.prinsesmargrietbredevoort.nl

Foto: PR